Katon puhdistus Turku - pidennä kattosi elinikää

Kattomateriaalista riippumatta säännöllinen maalaus, puhdistus ja suojaus pidentävät katon elinikää, pitäen sen yleisilmeen tyylikkäänä ja ennaltaehkäisten kalliita kattoremontteja. Katon puhdistus ja suojaaminen ovatkin erittäin tärkeitä toimenpiteitä, jotka tulisi toteuttaa säännöllisesti 6-8 vuoden välein, ympäristöstä ja sen vaikutuksista riippuen.

Esimerkiksi katolle kerääntyvät neulaset, lehdet, sammal, jäkälä, katupöly ja mikrobikasvustot ovat kaikkien kattomateriaalien pahimpia vihollisia ja tuhoavat katon lopulta syövyttämällä suojaavan pinnan, jolloin materiaali haurastuu ja alkaa päästää kosteutta lävitseen. Tämä taas puolestaan altistaa alla olevat rakenteet vesi- ja homevaurioille.

Tilaa maksuton kuntotarkastus

 

Katon pesu ympäristöystävällisesti

Turun Kattohuolto hoitaa niin taloyhtiön, liikehuoneiston, omakotitalon kuin myös mökin katon pesun ja maalauksen Turun alueella ja lähes koko eteläisessä Suomessa. Tunnemme kaikki kattomateriaalit ja hoidamme niiden huolto- ja ylläpitotoimet aina ympäristöystävällisesti, kattoa vaurioittamatta.

Katolla oleva kasvusto puhdistetaan mekaanisesti, pintaa vaurioittamatta. Mekaaninen puhdistus on myös painepesuun verrattuna siistimpi menetelmä, eikä jätä esimerkiksi seiniin likavesiroiskeita. Käytämme täysin biohajoavia ja ympäristölle turvallisia torjunta-aineita, jotka hylkivät likaa sekä estävät sammaleen, jäkälän ja muun mikrobikasvuston kasvamista katon pintaan.

Puhdistustyön yhteydessä vaihdamme myös rikkoutuneet kattotiilet, putsaamme rännit ja annamme ajankohtaisen arvion kattosi kunnosta. Lopuksi siivoamme omat jälkemme. Muista kysyä myös edullista vuosihuoltoa, joka pitää kattosi säänkestävänä ja pitkittää kalliita remontteja vuosilla!

Tiilikatto

Tiilikatto puhdistetaan mekaanisesti. Samalla vaihdamme vaurioituneet tiilet ja asennamme tuulettuvan harjatiivisteen, jotta ruoteet eivät mädänny. Lopuksi käsittelemme tiilet kasvuston torjunta-aineella, joka tuhoaa sienirihmastot ja itiöt tiilen sisältä.

Mineriittikatto

Kasvuston aiheuttamat hiushalkeamat voivat aiheuttaa päänvaivaa, jollei mineriittikattoa puhdisteta säännöllisesti. Toteuttamamme hellävarainen puhdistus ja estoaineruiskutus poistavat kuitenkin ongelmat ja huolehtivat mineriittikattosi kestävyydestä.

Huopakatto

Huopakaton puhdistus toteutetaan hellävaroen mekaanisesti, jotta bitumia suojaava kiviaines ei vaurioitu. Tämän jälkeen ruiskutamme estoaineet sekä tarkastamme mahdolliset vuotokohdat ja huopien ylösnostojen tiiviydet.

Peltikatto

Peltikatto voidaan pestä joko painepesurilla tai puhdistaa mekaanisesti. Tämän jälkeen käymme tarkkaan läpi kaikki kattopinnat ja ruiskutamme ne mikrobikasvustoja estävällä ja likaa hylkivällä suoja-aineella.

Ota yhteyttä ja tilaa ilmainen kuntokartoitus, niin hoidamme sinunkin kattosi kerralla kuntoon!

Ota yhteyttä